LovE tiLL thE ENd

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, September 13, 2014

toleh ke belakang

assalamualaikum

lama sepi2 gitu. ada draft tapi terbiar. kesian.

tadi saja2 aku baca entry2 lama. ya Allah.. ntah apa2 la rasanya. sengal sangat. hahaha.

bukan tulisan sempoi tapi lebih kepada sampah. kalau anak2 baca nanti memang buat umi malu je kan.

ni yang bertekad nak tulis yang elok2. sekurang2nya dengan bahasa yang betul. boleh percaya ke? hahaha

tunggu dan lihat.

wassalam.

Sunday, August 24, 2014

hang it in sunny

assalamualaikum

lama rasa tak story mory pasal CD kan? yup aku masih lagi gigih. CD kan 2 orang anak. aleesa belum boleh nak potty train. dia masih bercakap German kan. tapi still dia boleh gtau aku bila dia dah berak. anyhow bila kencing tu belum dapat nak update lagi. so aku assume dia belum ready untuk diaperless. soon insyaallah.


hari ni kira laundry day untuk CD ni. aku basuh 3x seminggu. sekali basuh tu biasanya dalam 22 keping ke 25 keping. average anak2 aku pakai 6 keping sehari seorang. tengah2 panas macam ni memang in la nak basuh CD ni. insert2 ni kalau jemur kat sunny day macam ni memang terbaik. hilang poo stain. hilang bau. tp kalau cover tu jangan la nak lama sangat kat panas. rosak nanti. so lepas aku snap gambar tu aku bawa lari terus cover tu letak tempat redup. hahaha

CD anak2 aku ni kebanyakannya jenis pocket diaper. ada 5 keping AIO. ada 10 keping jenis AI2. semua pun ada pro n cons. 

men-CD-kan anak ni yang penting nya determination parents. mcm aku tak la tegar sangat sbb balik kampung atau holiday aku still ada bekalkan DD. heh! 

k la. till meet again. 

wassalam. 






Friday, August 22, 2014

silence

assalamualaikum

lama tak blog -

kat kepala ni ada banyak je nak cerita -

tapi nanti la -

idea ada tapi mood takde -

insyaallah -

wassalam

Tuesday, July 22, 2014

macam tak percaya je

assalamualaikum

cepat je masa berlalu kan? rasa macam baru semalam start puasa. ni sedar2 esok da nak balik kampung. nanti sedar2 lagi esok dah raya. lepas tu sedar2 lagi da nak balik kk semula. lepas tu sedar2 lagi. erk korang je la sambung. berapa banyak punya sedar2 la. heh!

baju bajan tak pack lagi. tapi baju raya dengan cd anak2 aku da siap pack la. duit raya pun dah tukar. rezeki lebih kita bagi lebih. rezeki tak berapa banyak kita kongsi sket2. ye tak? bagi budak2 happy.

rumah ni pun kecah lagi. kalau boleh sebelum balik aku tanak tinggalkan baju kotor. at least semua dah berbasuh. lama tu nak tinggalkan rumah. lebih kurang 2 minggu kan. kalau tinggalkan baju kotor ermmm paham2 sendiri la nanti. kalau sikit2 tu x pe la kan.

kali ni pertama kali kami akan beraya kt kampung aku selepas dekat 5 tahun kawen. ouchhh!! maksud aku raya pertama la. kalau sebelum ni aku beraya dengan mertua. then raya pertama atau kedua baru balik rumah mak. kesian kan? tp aku ok je sebab aku ada agenda. hahahaha tp happy lain macam la jugak bila dapat raya pertama dengan mak ni. bahagia jeeee.

kla. da tengah malam nau ni. karang takut tak sedar nk sahur. mau menangis aku karang.

till meet again.

wassalam.

Friday, July 18, 2014

been denial

assalamualaikum

I am being denial. heard so much. then otak mencerna oh ini semua prank.

hakikatnya.

no prank.

it's REAL!

Gaza dibedil. anak2 kecil, wanita dan orang awam dibunuh.

sulu yang tak penat2.

terbaru. MH17 ditembak. semuanya pergi.

Allahuakbar. sesungguhnya hanya Allah yang Maha Tahu.

innalillahiwainnailaihirojiun.

wassalam.

Thursday, July 17, 2014

attached too much??

assalamualaikum

anak dah 2 orang ni letih nya lain macam kan. selalu je bila aku rasa letih gila then teringat how la mak2 kita dulu2 boleh handle anak ramai2 kan? macam mak aku dengan kerja nya lagi. tabik spring!! aku anak 2 je pun kadang rasa ya Allah tak larat nya la hai. ke drama je lebih ni?? huwaaaaaa 😭😭😭

ni aku pun tak pasti kenapa. sebab memang aku fulltime housewife ke ape ke kan. anak2 too much attached dengan aku. kalau adik ni faham la sebab masih bf kan. kalau tido malam tu sah2 la menempel kat aku. tp kakak pun kalau nak tido mesti nak menempel kat aku. yang tak tahan tu mesti la nak cari pusat aku nak mentil2. adula nak.. kalau aku suh g kat abi memang tanak la. nak mandi ke cuci berak ke pun gitu gak. adui.. tapi bila kenang2 balik ni je la precious time diorang attached dengan aku kan. karang da besar takde dah nak menempel kat umi ni. tskkk

haziq ni pun lebih kurang gak. kipas-susah-mati umi. takleh nampak aku la for sure melompat2 suh amek dia. selalu je aku acah2 nak tinggalkan dia memang meraung la tahap nak terkeluar anak tekak. hihi jahat betul umi main2kan anak2 umi ni kan.

ni anak2 da tido ni. rindu plak nak sakat2 diorang. hehe ape la kan. aku pun layan je ni. nak tido ke nak g basuh pinggan kat dapur tu? aci tak nak tido jap? beheeee

k then. till meet again.

wassalam.

i will hunt u.. hihi