LovE tiLL thE ENd

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, March 29, 2014

saya budak 2 bulan

ri ni Haziq genap 2 bulan. kejap je rasa. rasa macam baru pagi tadi kul 4 contraction datang. tup2 dah 2 bulan pun umur Haziq.

hari ni Haziq ada monthly check up. paed Dr Selvam dekat Rafflesia Medical Centre. rekod abia sebab Haziq kene 2 jab skali. Hexaxin dengan Pneumococal Synfloryx 1st dose. syabas la anak umi. tapi kesian jugak selamat dua2 peha kene cucuk.

lepas check up Haziq kitorang terus g makan kat restoran selera bandung. ye kot nama kedai nya ni. dekat area OUM kepayan tu. lazat gila. balik2 rumah rupanya air takde. stress aku. da la baru balik dari pasar jugak. tak dapat la nak basuh ikan2 dengan ayan tu. huh! 


berat haziq
lahir - 3.2kg
1 bulan - 4.15kg
2 bulan - 5.27kg

Thursday, March 27, 2014

tak ter-handle

phewww berpeluh ketiak. jangan nak geli sangat. sabtu lepas on 22nd mak aku da balik johor. so berakhirlah sesi manja2 gedik aku dengan mak selama 2 bulan kat sini.

so bila mak dah balik bermakna tinggal lah kami 4 beranak kat rumah ni. lepas tu bila encek suami pulak kerja bermakna tinggal la aku bertigaan beranak. aku dengan 2 anak kecil. bunyi je da seram2 ayam kat situ.

cerita sikit. 1st day aku tinggal bertiga memang stress. nama pun 1st time kan. kena cuba jaya. oh tapi memang tak berapa nak berjaya la. kena plak dua beradik ni macam pakat je nak buli umi dia. dua2 tanak tido. tido pun sekejap nau. tak dan aku nak buat apa2.

pelan2 kena cari tune. adjust balik lemak2 degil kat badan. keesokannya aku da dapat tune. alhamdulillah. berjalan lancar. encek suami balik kerja pun tengok muka aku happy je tak macam semalamnya.

yang penting yang utama anak. so kena tengokkan anak dulu. kerja2 lain ada masa boleh curi2 kita buat.

pelan2.

Wednesday, March 26, 2014

bedung

aku notice something kat Haziq ni.. dia tak boleh tido kalau x berbedung. bukan apa, tangan Haziq ni sibuk nau nak berjoget. maka jadi nya dia takleh tido la. lepas tu mula la mengaruk. hadoi.

tapi aku pilih jugak la kain apa nak guna untuk bedung dia. kalau siang2 buta aku pakaikan kain bedung putih yang nipis tu je. kain tu pun sekarang ni da kena ikat kat lutut je sebab Haziq ni tinggi dan besar compared to Aleesa masa diorang seumur. kalau malam plak aku pakaikan dia bedung yang tebal yg cantik bercorak bagai tu.

Aleesa dulu pn berbedung dekat nak setahun kot umur dia. tu pun bukak lepas nampak dia rimas. lepas tu dia macam da ok je tangan tak berjoget. heheh

dua orang anak ada dua ragam. nanti kalau dah berlebih anak ada lagi berlebih ragam. tskkk

Thursday, March 20, 2014

10 batang

minggu lepas aleesa demam. lama. seminggu.

sampai 2x aku ke klinik pasal hal demam dia. punya la risau. encik suami plak masa tu ada kat KL. mula2 nampak macam nak naik chicken pox. lepas tu plak nampak ada ulser kat dalam mulut n kaki. dabel risau aku kat situ. tskkk

3 4 hari lepas tu baru aku perasan satu benda. rupanya aleesa nak naik geraham. 2 batang sekali naik. adoi patut la demam sampai seminggu lebih.

so officially aleesa ada 10 batang gigi di usia setahun tujuh bulan. wiwiwi

Thursday, March 13, 2014

now and then: social media

saja2 belek2 blog tadi. rupanya aku dah blog since 2009. lama gak tu. mula2 kemain banyak post tp sejak setahun dua menjadi2 tak ber-update-nya.

sejarah kenapa aku start blog? rasa sebab blogging ni nampak macam kewl. ok cliché. puihhh

lately ni je aku rasa macam tak tau nak bukak cerita pasal apa. tapi yang penting aku nak blog pasal anak2. so at least bila dah menua nanti dan urat2 banyak dah short kalau tak ingat pasal proses pembesaran anak2 aku boleh la refer kat blog kan? poyo. hahaha.

facebook pun dah slow sangat. dah tak in. tapi admit la aku still bukak jugak sebab nak tau perkembangan kawan2. cuma perkembangan aku je yang kawan2 tak tau. dah kalau habuk pun aku tak update. dah tak in kan. puihhh.

dulu rajin jugak aku twit2. especially time sebelum dan semasa pregnant-kan aleesa. menternak twit aku masa tu. kemaruk sangat. lepas tu aleesa dah keluar, twitter pn ke laut.

sebelum ni ada la jugak aku join keek. tapi hangat2 taik hayam je la. sekejap je. lepas tu harammmm tak bukak2.

sekarang ni yang aku rajin pun cuma IG. sempoi lagi. tak tau la sampai bila. ni pun dah start aku nak malas2.

Wednesday, March 12, 2014

dear husband 31st

semalam my encek suami sudah 31. wiwiwiwi

selamat hari ulang tahun b..

terima kasih kerana menjadi suami terbaik untuk ku.

bila kenang kembali kisah kita, kelakar je rasakan.

betapa jodoh itu rahsia Allah.

kita hanya manusia yang hanya pelakon2 drama di pentas realiti.

(ececeh bermadah lebih plak tengah2 pagi ni kan)

siapa sangka.

semakin menjauh berlari tapi semakin mendekat hati.

semoga perkahwinan kita, kasih sayang kita, kebahagiaan kita, akan kekal hingga ke jannah.

terima kasih kerana membahagiakan.

i will hunt u.. hihi